купити борошно

Показано з 1 по 8 із 8 (1 сторінок)

купити борошно

Купити борошно.

Інтернет магазин Оккі маркет продає і доставляє борошно в ваш будинок, ресторан, офіс або дачу. Доставка по Києву здійснюється особистої кур'єрською службою. Доставка по Україні всіма відомими перевізниками. Замовляти в нашому магазині просто і зручно. Якщо ви не знайшли потрібного продукту, будь ласка зв'яжіться  з менеджером і ми постараємося знайти для вас потрібний продукт.


Національні виробники борошна.

Найбільші виробники борошна в Україні на сьогодні - це (в порядку убування обсягів виробництва):

  • «Вінницький КХП No2», що входить до трійки найбільших українських експортерів борошна;
  • «Дніпромлин» (входить до складу Ristone Holdings);
  • «Столичний млин» з потужністю щорічної переробки зерна більше 250 тис. Т;
  • КПФ «Рома», яка виробляє також 110 найменувань хлібобулочних виробів;
  • «Хмельницьк-Млин», яка виробляє 40% борошна, виробленої в Хмельницькій області;
  • «Кролевецький КХП», заснований ще в 30-ті роки минулого століття;
  • «ВАСИЛЬКІВХЛІБОПРОДУКТ», що володіє потужністю одноразового зберігання 86 тис т;
  • «Енліль»;
  • «Новопокровський КХП» з млиновим заводом потужністю 500 т / добу; ТД
  • «Зернарі» і ін.

Види борошна і в чому їх різниця.

Підприємства України пропонують споживачеві борошно з різних круп: пшениці, ячменю, жита, вівса і гороху. Її можна робити з однієї культури або ж з житньо-пшеничного суміші. У продажу зустрічаються такі різновиди:

  • Крупчатка. Цей різновид борошна виробляється від похідних пшеничних культур. Її особливістю є великий розмір окремих частинок. Крупчатка володіє злегка бежевим відтінком і відрізняється мінімальним вмістом висівок. При цьому вона насичена і особливо добре підходить для хліба, так як містить підвищену концентрацію глюттена.
  • Ще один вид - борошно вищого гатунку, воно найбільшою мірою очищене і відрізняється тим, що при потирання борошна між пальцями не відчувається тертя частинок. При його виготовленні використовується тільки внутрішні частини зерен, з цієї причини включення клейковини в її складі незначне.
  • Борошно 1-го сорту має в складі деяку кількість зернових оболонок, така мука приємна на дотик і має велику концентрацію глютену. При використанні такого борошна, вироби виходять об'ємними, смачними, з чудовим запахом.
  • Борошно 2-го сорту. Воно володіє коричневим або жовтим відтінком, висівок в ньому може бути максимум 8%.  колір може варіюватися. Переважно темне борошно, так як з нього можна спекти особливо пишний хліб або булочки.
  • Борошно обойне - це неочищений вид борошна, створенний з будь-якого виду пшениці. Це відрізняє його від сортових різновидів, обойне борошно має більш високу енергетичну цінність і в той же час корисність. Це пояснюється тим, що оболонки зерна містять мінеральні солі, вітаміни і інші корисні сполуки.
  • У незначних кількостях переробляється на борошно також ячмінь відоме як ячнмінне борошно, така мука виходить в якості супутнього продукту при промпереробці ячменю. Борошно ячмінне в побуті можна використовувати для готування коржів, а в харчовому виробництві воно використовується тільки в якості домішки. Додаванням ячмінного борошна до пшеничного та житнього борошна прискорюють зачерственіння хліба, і домагаються надання йому темного відтінку.
  • Борошно для хлібопічки. Про нього  детальныше.

Борошно для хлібопічки.

Випечений хліб в домашніх умовах повинен включати в себе тільки натуральні інгредієнти, адже кожна господиня знає, з яких інгредієнтів вона пече хліб і яку муку для своїх хлібобулочних виробів бере. Борошно для хлібопечення підбирається відповідно до інструкції, де чітко вказано, яка мука для якого хліба потрібна.

Найчастіше борошно для хлібопечення в інструкціях класифікується за номерами, але в звичайних магазинах можна купити хіба борошно вищого гатунку, 1-го сорту, 2-го і 3-го сортів. Само собою зрозуміло, що для випікання хліба в хлібопічці бажано брати борошно вищого гатунку. Воно відрізняється як відмінними хлібопекарськими якостями, так і більш світлим кольором в порівнянні з нижчими сортами. Вироби з неї виходять обьємними, а також володіють дрібної пористістю. Борошно в / г  ідеально підходить для приготування дріжджового, пісочного та листкового тіста.

Борошно першого сорту важче знайти в супермаркетах, але з неї також часто готують хліб в хлебопічках, хоча найкраще з неї виходять млинці, локшина, оладки та інші вироби з еластичного тесту. Це борошно ви можете замовити в нашому онлайн магазині.

Щоб придбати відповідне борошно, слід звертати увагу на етикетку або подзвонити нашому менеджеру. Найчастіше на етикетці написано "Хлібопекарська". Як добавки в домашній хліб можна додавати рисове, гречане, вівсяне борошно.  Деякі кулінари рекомендують купувати виключно цільнозернове борошно, так як вироби з нього  більш корисні, і така мука ідеально підходить.

Яка мука корисна, а яка ні, шкода і користь.

Відомо, що надмірне вживання хлібобулочних виробів і ідеальна фігура несумісні. Однак при правильному підході випечені з борошна вироби цілком можуть стати частиною вашої дієти.




  1. Якщо розглядати види борошна по корисності, то на першому місці стоїть гречана мука, яка містить велику кількість білка при мінімальному вмісті вуглеводів, цукру і жирів. Потрібно звернути увагу на те, що при випіканні саме з гречаного борошна виходять чудові млинці.
  2. На другому місці стоїть вівсяне борошно, що вважається дієтичним продуктом. З вівсяної муки виходять вироби з високим вмістом корисних речовин, що сприяють зменшенню почуття голоду. Традиційні страви з вівсяної муки - кекси і млинці.
  3. На третьому місці по корисності - рисове борошно. Цільнозерновий рисове борошно корисніше білого, так як містить в собі клітковину, типові страви з рисової муки - це сирні запіканки.
  4. На четвертому місці стоїть житнє борошно в ньому менше калорій ніж в інших сортах, але в той же час воно більш насичене корисними речовинами: кальцієм, калієм, фосфором і вітамінами. Хліб з житнього борошна - це відмінна і корисна альтернатива виробам з білої пшеничної муки.
  5. На п'ятому місці стоїть пшеничне борошно. У пшеничному борошні міститься велика кількість вуглеводів, які сприяють затриманню рідини і ведуть до появи нових жирових прошарків. Найкраще сорти замінювати цільнозерновим борошном і борошном першого і другого сорту. Справа в тому, що в них міститься так необхідна при схудненні клітковина.

Чому краще замовляти борошно в інтернет супермаркеті ОККІ.


Тепер вам не треба тягти до будинку важкі мішки з борошном досить замовити доставку курьєром, щоб наші працівники донесли вашу покупку прямо до порога.

Найпопулярніші продукти з борошна.




Якісна мука не містить в собі сторонніх домішок, які не гірчить, не має стороннього запаху і володіє чудовим смаком. Вироби, що створюються з якісного борошна, не повинні «хрустіти», так як це видає в них вміст сторонніх домішок. Популярними стравами з борошна є:

  • млинці,
  • вареники,
  • пельмені і так далі.

Хлібобулочні вироби: рогалики, круасани, слойки з різноманітною начинкою, здоби, булочки, бублики, а також сухарі, грінки, хлібні палички і т.д.

Виділяють хлібобулочні вироби, бубличні вироби, виконані у формі кільця або овалу і сухарі з вмістом вологи близько 10%. Також виробляються смажені хлібобулочні вироби або пиріжки смажені з начинкою. Виставлені на столі вироби з якісного борошна сприятимуть створенню затишку і теплої домашньої атмосфери.