Кава Gimoka Gran Festa в зернах 1 кг

Онлайн магазин OKKI-маркет пропонує купити Кава Gimoka Gran Festa в зернах 1 кг по ціні ₴160.00грн за Упаковку.

Купити каву онлайн с доставкою.

Купити каву в наш час дуже просто, але чи було це так завжди. Ви знали що перку каву продавали и купували в Туречинні адже перша кава була відкрита в 1554 році в Стамбулі.  Туреччина була головним кавовим центром. Кава в Європі почала «існувати» і поширюватись тільки в кінці 16 - початку 17 століття. Все почалося з німецького вченого Леонарда Раувольфа, який проводив ботанічні дослідження на Близькому Сході. Повернувшись в свою країну, він описав свої спостереження разом з чорним напоєм, який продавали та купували в глиняних чашках, і кава  допомагала при шлункових захворюваннях.

Перша кав'ярня в Європі, де купували уже готову каву була відкрита в Англії в Оксфорді в 1650 році. Кава була доступна у Франції з 1671 року в Австрії з 1683 року, а в  1670 року була відкрита перша кав'ярня в Північній Америці в Бостоні . Незважаючи на триваючі суперечки з приводу кави, історія на європейському континенті почала розвиватися завдяки Папі Клименту VIII, який ввів каву в християнський світ. Перші голландські плантації були закладені на Цейлоні в 1658 році, потім на Яві. Французькі плантації були створені на Мартініці і Французькій Гвіані.

Про кавове дерево.

Купити кавове дерево можливо але не в нашому магазині, ми продаемо тільки мелену каву і доставляемо її до вашої оселі. Плід кавового дерева був виявлений ще в давнину - не знаючи точної дати, кажуть, що це перше тисячоліття до нашої ери. Зібрані зерна варили з додаванням олії і солі і пили. Тільки в 13 або 14 століттях кавове дерево і їх плоди потрапили в Ємен, де до сих пір вирощуеться найдорожча кава. У всій Аравії відомий інший смак і розмір кави. Завдяки бедуїнів, метод приготування і обсмажування насіння став популярним для приготування відповідного напою. Популярність цього напою стала рости, і він навіть досяг Близького Сходу. У 15 столітті порт Аль-Муха на узбережжі Червоного моря став головним центром торгівлі кавовими зернами.

Плід кавового дерева зазвичай приховує два насіння, притиснутих один до одного плоскими сторонами і покритих послідовними захисними шарами. Очищені і сушені насіння, піддані відповідним методам обробки, стають тим, що ми називаємо зеленою кавою або сирою кавою. Така кава після заварки в цілих зернах або мелених, за смаком і ароматом не схожа на відомий нам класичний чорний настій. Каву, яку ми всі знаємо, отримують в процесі обсмажування зеленого кавового зерна, еке ви також можете купити в нашому магазині, воно піддається фізичній та хімічній зміні під впливом зовнішнього фактора, тобто високої температури. Вміле обсмажування кави людиною, дозволяє витягти з насіння кавового дерева всі аромати і смаки, які бажають любителі кави, при цьому запобігаючи появі небажаних запахів  і надмірної гіркоти або кислотності.


Кавове зерно.


Обжарка кавових зерен викликає такі фізичні і хімічні зміни:

  •  Зміна кольору зерна - з зеленого на жовтий, з коричневого на чорний.
  •  В процесі обсмажування обсяг кавових зерен майже подвоюється. При цьому він втрачає майже половину своєї щільності.
  •  Обсмажені кавові зерна розкривають до 800 різних ароматів.
  •  Солодкість обсмаженої кави спочатку збільшується, а потім зменшується в міру продовження процесу обсмажування.
  •  Кислотність обсмаженого зерна збільшується, а потім зменшується.
  •  Більше гіркоти з'являється в зернах зі збільшенням тривалості обжареня.
  •  Стріляє. В результаті зростаючого тиску водяної пари і газів всередині насіння, в якийсь момент під час обжарки вони починають стріляти ... як попкорн. Ми називаємо ці фази першої і другої тріщиною.


Арабіка або робуста.

Арабіка і Робуста - два найпопулярніших виду, доступних на ринку. У кожного з них свій неповторний аромат, який підкорив серця багатьох любителів кави по всьому світу. У чому їх секрет? Чим відрізняються арабіка і робуста? Кому сподобається смак першого, а кому краще зварити настій з другого сорту?

Арабіка.

Каву в основному вирощують в Африці і Південній Америці, і її чудовий смак робить її найпопулярнішим видом кави в світі.  Вирощування арабіки вимагає постійного догляду, так як її необхідно постійно захищати від хвороб і комах. Арабіка має зелені або зелено-сірі зерна. Щоб вони набули характерний колір, їх необхідно піддати процесу випалу.

Робуста.

Цей вид легше вирощувати, і його врожай більш рясний в порівнянні з арабікою. Це означає нижчу ціну на зерно, отримане з зернових культур, які менше арабіки і мають жовто-зелений колір.


Найважливіші відмінності робусти від арабіки.

Так чим же робуста відрізняється від арабіки? Різні методи виробництва, умови вирощування та регіони походження визначають найважливіші відмінності між цими найпопулярнішими сортами.

Смак.

Арабіка має набагато м'якший смак, який часто має солодкі нотки. З іншого боку, робуста має досить різкий і характерний аромат, а також має досить інтенсивний гіркий присмак.

Вміст кофеїну.

За вмістом кофеїну різниця між арабікою і робустой досить істотна. Перший сорт відрізняється відносно низьким вмістом цієї сполуки. У другого, навпаки, навпаки,  вдвічі більше.

Ціна.

Спосіб вирощування і розмір врожаю прямо впливають на ціну обох сортів. Урожай Робусти набагато менший, а попит досить високий, тому і ціна на Робусту віща ніж ціна Арабіки.

купити каву - вибирай:

  • Еспрессо. Ідеальний спосіб швидко прокинутися! Еспрессо - це напій, зварений з кавових зерен дрібного помелу в спеціальній машині. Назва, ймовірно, походить від італійського прикметника «espressivo», що означає «виразний». І це те, що ідеально визначає характер цієї кави - виразний смак, аромат і колір! Як правило, італійський еспресо готують із суміші різних сортів кави. На поверхні ідеально звареної кави плаває густа горіхово-коричнева піна - «пінка».
  • Лунго і Американо. Після отримання екстракту, характерного для еспресо, продовжуйте заварювати, поки не отримаєте в три рази більше. Така кава ніжна на смак, та ароматна.
  • Капучино. Капучіно - відомий італійський кавовий напій, основними інгредієнтами якого є еспресо і збите молоко. Цю чудову піну часто посипають какао або розсипчастим шоколадом. Секрет бездоганного капучино - правильно збите молоко, яке робить пінку кремообразною і без видимих ​​бульбашок повітря. Увага! Італійські стандарти чітко визначають товщину піни - вона повинна бути від 1 до 2 сантиметрів. Гарний горіховий колір капучино змушує мене пускати слину при вигляді такого напою! Порцелянові чашки з блюдцями, наприклад, ємністю 150-200 мл, ідеально підходять для подачі капучино. Не забудьте додати пісочне печиво або масляний бісквіт!
  • Латте. Виключно м'який і молочний кава, що подається у високих склянках, завоював не тільки серця Італії, але і завоював популярність серед людей в усьому світі. Я не можу назвати кафе, в якому не подають цю класику. Я п'ю каву-лате не тоді, коли хочу швидко прокинутися, а коли хочу солодкий десерт. Він ідеально поєднується з різними ароматизованими сиропами і бризками, тому може стати способом солодкого "чогось".
  • По-ірландськи. Отже, ірландська кава, що відрізняється додаванням ірландського віскі. Також є різні сорти цієї кави, які подають з іншими напоями (з горілкою, коньяком, хересом, ромом або шотландським віскі - на вибір, під колір ...). Незамінний в холодні дні, коли потрібно швидко зігріти тіло. У мене діє відразу - збуджує і зігріває! Це безперечно мій фаворит в цій області. Комбінація всіх необхідних інгредієнтів забезпечує незвичайний смак і аромат.
  • Flat white - це кава з додаванням молока, але його приготування відрізняється від того, що ми можемо собі уявити. Для багатьох кави з молоком просто асоціюється з заливкою окропом мелених кавових зерен і додаванням невеликої кількості молока. Це помилка! Флет Уайт готується трохи інакше. Подвійний еспресо заливається гарячим, тільки злегка спіненим молоком. Чим він відрізняється від кави латте? І те, що тут не так багато пухнастою піни, яка вінчає латте-келих. Як випливає з назви, «плоский білий» означає рівну молочну поверхню без високої піни, збитих вершків і добавок.
  • Фраппе. Ви вже знаєте, як я можу зігрітися, але у мене є ідея, як можна охолонути в спекотні дні! Відповідь одна: фраппе, тобто кава з льодом. На відміну від попередніх рецептів на основі еспресо, тут досить розчинної кави. Залийте водою і молоком пару ложок розчинної кави і додайте цукор. Все перемішайте невеликим міксером або використовуйте шейкер. Завдяки такому поєднанню інгредієнтів ви отримаєте легку піну, яка неодмінно припаде до смаку. Додайте кубики льоду, щоб він вийшов максимально освіжаючим.

 Світові лідери виробництва і продажу кави.

Безсумнівним лідером з виробництва є Бразилія, за нею йдуть В'єтнам і Індонезія. Колумбія, Ефіопія, Перу і Інду також знаходяться в авангарді. Арабіка вирощується в основному в Південній Америці, Східній Африці і Азії, а Робуста - в Західній і Центральній Африці і в Південно-Східній Азії.

Найкраще купувати продукти в okki маркет. Тут вас порадують швидкою доставкою, якісним сервісом, доступними цінами. Продукти доставляються новой почтой, швидкопсувні продукти доставляються кур'єрами. Переваги okki:

купити каву та перваги оккі маркета;

  •  він не закриється о 22.00;
  •  ціни і якість продуктів на порядок вище;
  •  якісний сервіс;
  •  швидка обробка замовлень.

Написати відгук


Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре
  • Наявність: Є в наявності
  • ₴160.00грн